Povratak na naslovnicu broja | Povratak na arhivu vjesnika

Čestitke

Čestitke upućene djelatnicima HZTM.

Još jedna kolegica, doktorica medicine, uspješno je položila specijalistički ispit iz transfuzijske medicine, u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu.

dr. Nataša Katalinić, dr. med., KBC Rijeka, ispit je položila 01. lipnja 2006.g.

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta «J.J. Strossmayer» u Osijeku naša draga kolegica dr.sc. Marina Samardžija, dr.med. specijalist transfuzijske medicine promovirana je dana 28. ožujka 2006.g. u docenta. Doc.dr.sc. Marina Samardžija, dr.med. obnaša funkciju Predstojnika Katedre za kliničko laboratorijsku dijagnostiku na Medicinskom fakultetu Sveučilišta «J.J. Strossmayer» u Osijeku.

Čestitamo kolegicama!!!

HZTM - Referentni centar Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi za transfuzijsku medicinu

U rujnu 2006. godine, ministar zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske na temelju Zakona o zdravstvenoj zaštiti, na prijedlog Nacionalnog zdravstvenog vijeća Ministarstva zdravstva te temeljem Zakona o općem upravnom postupku donio je rješenje kojim se Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu verificira i dodjeljuje naziv «Referentni centar Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi za transfuzijsku medicinu» na vrijeme od 5 godina.

HZTM - Certifikacija

Dana 30. i 31. listopada 2006. godine u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu, u Službi za farmaceutsku djelatnost, uspješno je certificirana proizvodnja medicinskih proizvoda za jednokratnu uporabu prema rigoroznim uvjetima certifikacijske kuće TÜV, Njemačka.

TÜV je certificirao proizvodnju medicinskih proizvoda za jednokratnu uporabu po slijedećim standardima:

1. ISO 9001:2000 za sustave kvalitete,
2. ISO 13 485 za sustav kvalitete u proizvodnji medicinskih proizvoda,
3. EN 550 za plinsku sterilizaciju i
4. prema MDD 93/42/EEU, europskoj direktivi za medicinske proizvode

HZTM - Recertifikacija

Dana 19. i 20. prosinca 2006. godine od strane certifikacijske kuće LRQA LOYD, Engleska, uspješno je proveden postupak recertifikacije sustava kvalitete ISO 9001:2000 uvedenog u Službi za transfuzijsku medicinu u HZTM.

Čestitamo djelatnicima HZTM!

Povratak na naslovnicu broja | Povratak na arhivu | Na vrh stranice